اخبار

امسال ۲.۵ میلیون تن برنج سفید در کشور تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سهراب سهرابی، مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی درباره برنامه‌ها وزارتخانه در حوزه برنج گفت: سال آینده تمرکز ما بر کشت برنج متناسب با الگوی کشت ابلاغی در مناطق، توسعه کشت مکانیزه، مصرف متعادل کودهای شیمیایی، توسعه کشت ارقام پرمحصول، ارتقای بهره‌وری آب، مدیریت بهینه کنترل خسارات آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز و توسعه خشکه‌کاری یا کاشت مستقیم بذر برنج در اراضی شالیزاری است.

وی کاهش مصرف آب، افزایش حاصلخیزی خاک و افزایش بهره‌وری را از فواید خشکه‌کاری برشمرد.

سهرابی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به ۴۰۰ هکتار خشکه‌کاری برنج در شمال کشور داریم.

وی درباره کشت مکانیزه برنج نیز اذعان داشت: از ۷۷۲ هزار هکتار سطح شالیزارهای استان‌های شمالی، ۳۷۲ هزار هکتار کشت به صورت مکانیزه انجام می‌شود.

سهرابی در همین حال اضافه کرد: برداشت مکانیزه برنج نیز در سطح حدود ۶۰۰ هزار هکتار صورت می‌گیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه افزایش سطح شالیزارها جز برنامه‌های معاونت امور زراعت نیست، تصریح کرد: در یک برنامه بلندمدت به دنبال کاهش سطح کشت برنج و افزایش عملکرد در واحد سطح هستیم.

سهرابی متوسط عملکرد تولید شلتوک برنج در هر هکتار از شالیزارهای کشور را ۵ تن و ۴۴۰ کیلوگرم عنوان و اظهار کرد: عملکرد تولید شلتوک برنج در استان گیلان ۴ تن و ۷۰۰ کیلوگرم و در مازندران ۶ تن در هکتار در سال گذشته بود.

28 بهمن 1402

انتصاب در وزارت جهاد کشاورزی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، طی احکام جداگانه‌ای از سوی وزیر جهاد کشاورزی، محمدرضا طلایی به عنوان عضو موظف هیأت مدیره صندوق بیمه کشاورزی به مدت ۳ سال، وهب متقی‌نیا به عنوان عضو غیرموظف هیأت مدیره صندوق بیمه کشاورزی به مدت ۳ سال و علی درجانی به عنوان عضو موظف هیأت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی به مدت ۴ سال منصوب شدند.

22 فروردین 1402

پیش‌بینی سازمان تجارت جهانی درباره افزایش قیمت مواد غذایی

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، سازمان تجارت جهانی (WTO) در گزارش اخیر خود درباره چشم انداز تجارت بین‌المللی تخمین زد که قیمت مواد غذایی در سال گذشته میلادی در سطح جهانی 18 درصد افزایش یافت که شامل افزایش 21 درصدی قیمت غلات بود.

به گفته این سازمان، قیمت انواع کود نسبت به مدت مشابه سال قبل حتی شاهد افزایش 63 درصدی بوده است.

سازمان تجارت جهانی تأکید کرد که از نظر تئوری، افزایش هزینه مواد غذایی "باید تولید محصولات کشاورزی را تشویق کند و در نتیجه این محصولات بیشتر در دسترس باشند و قیمت‌های این مواد در آینده کاهش یابد" اما افزایش قیمت کود می‌تواند منجر به کاهش محصول و در نهایت بازهم افزایش قیمت مواد غذایی شود.

این سازمان همچنین خاطرنشان کرد که قیمت مواد غذایی در سال 2022 به شدت در نوسان بود و ابتدا بین ژانویه تا مه، پس از شروع عملیات نظامی روسیه در اوکراین، 19 درصد جهش کرد و سپس بین ماه می تا دسامبر 15 درصد کاهش یافت.

سازمان تجارت جهانی هشدار داد که اگرچه "منابع غذای جهانی کمتر از چیزی که بسیاری از آن می‌ترسیدند، متزلزل است" اما به علت بحران اوکراین نگرانی‌ها همچنان وجود دارند.

بر اساس محاسبات این سازمان، حجم تجارت جهانی گندم برای مثال، از سال 2021، تقریباً 7.5 درصد کاهش یافته که "اگر یک تولیدکننده بزرگ این محصولات دچار ورشکستگی یا بلایای طبیعی مرتبط با آب و هوا شود، حاشیه کمی برای خطا باقی می‌گذارد".

مدیر کل سازمان تجارت جهانی روز چهارشنبه از اقتصادهای توسعه یافته خواست تا نسبت به علائم بحران غذایی که باعث گرسنگی در کشورهای فقیرتر می شود، هوشیار باشند.

وی درخواست های قبلی خود را برای رفع محدودیت های صادراتی مواد غذایی و کودها تکرار کرد و خاطرنشان کرد که تا آوریل 2023، حدود 67 کشور چنین محدودیت هایی را اعمال کرده اند.

وی همچنین هشدار داد که تجارت جهانی احتمالا "در سال 2023 تحت فشار عوامل خارجی باقی خواهد ماند." به گفته وی، اینها شامل بحران اوکراین و سایر تنش‌های ژئوپلیتیکی، تورم، و تأثیر سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه است

22 فروردین 1402

هفته آینده قیمت جدید خرید تضمینی گندم از کشاورزان اعلام می شود

به گزارش خبرنگار مهر، عطاالله هاشمی ظهر سه‌شنبه در حاشیه بازدید از مزارع گندم آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگاران افزود: با توجه به شرایط مطلوب بارندگی در اوایل بهار، پیش بینی می‌شود امسال حدود ۱۲ میلیون تُن گندم در کشور تولید شود که با این رقم از واردات این محصول استراتژیک بی نیاز خواهیم بود.

وی ادامه داد: حدود ۶ میلیون هکتار از اراضی زراعی کشور زیر کشت گندم آبی و دیم رفته که ۲ میلیون هکتار آن مربوط به کشت آبی و چهار میلیون هکتار مربوط به کشت دیم است

هاشمی با ابراز رضایت از وضعیت سبز مزارع گندم کشور اضافه کرد: نیاز خبازی کشور حداکثر ۹ میلیون تن، نیاز صنف و صنعت حداکثر ۱.۵ میلیون تُن و نیاز بذری هم ۱.۲ میلیون تن در سال است که با توجه به پیش بینی تولید، در این زمینه خودکفا و بی نیاز از واردات گندم خواهیم بود.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران کشور اظهار کرد: احتمال دارد این نرخ به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یابد تا میزان تولید گندم در سال زراعی جاری افزایش یابد.

وی با بیان اینکه طرح ملی پایداری تولید گندم در کشور در حال اجراست، گفت: در سال زراعی گذشته افزایش خرید تضمینی ۵۴ درصدی گندم نسبت به سال زراعی -۱۴۰۱-۱۴۰۰ داشتیم که امیدواریم در سال زراعی پیش رو نیز میزان خرید این محصول رشد افزایشی داشته باشد.

 

22 فروردین 1402

انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج آغاز به کار کرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم،، بازار برنج در سالهای اخیر نوسانات زیادی را تجربه کرده که به اعتقاد کارشناسان مهم ترین دلیل این اتفاقات، ناتوانی در تنظیم بازار این کالای اساسی بوده است.  

مروری بر اتفاقات بازار برنج در سالیان اخیر نشان می دهد که تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های نادرست زیادی در این حوزه اتخاذ شده که به نابسامانی ها و افزایش قیمت آن دامن زده است.  

به عنوان مثال در سال گذشته که میزان تولید برنج در کشور به دلیل خشکسالی بیش از 30 درصد کاهش یافت، اجازه واردات در فصل برداشت برنج داخلی داده نشد و به دلیل کمبود ایجاد شده قیمت برنج به شدت افزایش یافت به طوری که نرخ هرکیلوگرم برنج ایرانی از حدود 40 هزار تومان به بیش از 100 هزار تومان افزایش یافت و تاکنون نیز روی همین قیمت مانده است.  

همچنین امسال که به گفته کارشناسان وضعیت تولید محصول داخلی مطلوب است و نباید برنج وارد می شد، دولت ممنوعیت فصلی واردات را لغو کرد که این تصمیم نیز خسارات چشمگیری هم به بازار برنج خارجی و هم به بازار برنج داخلی وارد کرد.  

در همین راستا و با توجه به اینکه ریشه نابسامانی ها ناشی از نبود یک متولی واحد برای کالای استراتژیک برنج عنوان می شد؛ انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج شکل گرفت و امروز رسما آغاز به کار کرد.  

تشکیل انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج که متشکل از کشاورزان پیشرو، فروشگاه های زنجیره ای بزرگ و تجار نامدار این محصول است می تواند دولت را هم در تنظیم بازار این کالای اساسی یاری رساند و کمک کند تا بازار متعادل تری را در این حوزه داشته باشیم.

16 فروردین 1402