سیب صادراتی مراغه
هشدار پلیس:
لطفا پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل نمایید.
توضیحات کامل
سیب صادراتی مراغه : آذربایجانشرقی از لحاظ سطح زیرکشت و حجم تولید سیب در رتبه دوم کشور و مراغه در رده نخست این استان قرار دارد، اما سهم سیب کاران مراغه ای از صنایع فرآوری آن در قالب تولید آبمیوه، نکتار، کمپوت یا پوره، تنها یک واحد است و بخش قابل توجهی از سیب درجه ۲ یا سه آن به سودآوری مطلوب نمیرسد.
با اهمیت توجه به ظرفیت فرآوری سیب مراغه، زمانی بیش از پیش مشخص میشود که بدانیم سیب تولیدی در دامنههای جنوبی سهند و منطقه موسوم به «مُردقچایِ» این شهرستان از عطر و طعمی کمنظیر برخوردار است و در این شهرستان زمینه لازم برای «فرآوری و تولید محصول ارگانیک و باکیفیت»، «برندینگ» و «صادرات» محصول فرآوریشده به بازارهای داخلی و کشورهای منطقه وجود دارد.
با نگاهی گذرا میتوان به این نتیجه رسید که طی چند دهه گذشته به جز افزایش سطح زیرکشت و حجم تولید سیب، تنها شاخصی که در زمینه تولید و بازرگانی این محصول در مراغه ارتقاء یافته، افزایش تعداد سردخانهها بوده است، اما وجود این سردخانهها نیز در زمینه استفاده بهینه از سیب درجه ۲ و سه که محصول اولیه و ارگانیک برای فرآوری محسوب میشود، نقش چندانی ندارد.
در حقیقت نبود واحدهای فرآوری سیب در مراغه، موجب شده محصولی که به دلیل شرایط نامناسب جوی یا برداشت سنتی دچار آسیبدیدگی میشود، به جای فرآوری و صادرات، به سیب زیردرختی و گاه دورریز تبدیل شده و با رقمهای بسیار ناچیز عرضه شود.