کشت زیتون
زیتون
امروزه با توجه به مصرف روز افزون زیتون و افزایش قیمت روغن آن ،باغداران گرایش به افزایش عملکرد در این حوزه دارند .سالانه به طور متوسط ۱۲۰ هراز تن زیتون تولید می شود، این میوه یکی از پرکشت ترین میوه های جهان است که در ایران در مناطق نیمه مرطوب و نیمه خشک در مناطق مختلف شمال کشور در استان های گیلان، زنجان و اطراف شهرستان رودبار شامل روستای علی آباد، کهریزک، باغ مرکز تحقیقات رودبار رشد می کند .
برای احداث باغ زیتون بایستی به چند نکته توجه داشت .
۱.شرایط آب وهوایی : مدیترانه ای و شبه مدیترانه ای ( زمستان معتدل و تابستان گرم و خشک و طولانی )
۲.بافت خاک : لومی شنی با زهکشی مناسب
۳.شرایط نور : ۱۵۰۰ ساعت در معرض آفتاب باشد
۴.آبیاری :هر ۱۵ روز یک بار، به صورت تشتکی، نهری، غرقابی. هم چنین در مناطق با بارندگی سالیانه ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلی متر به خوبی رشد می کند .
قبل از احداث باغ زیتون باید مراحل آماده سازی کاشت زیتون را طی کرد که یکی از مراحل آن هرس کردن می باشد.که سبب افزایش عملکرد و میزان محصول ،افزایش عمر، کنترل آفات و بیماری ها، کنترل اندازه درخت می شود.
زیتون
درخت همیشه سبز با ارتفاع بیش از ده متر است از گیاهان مربوط به جنس olea , درقالب ۴ رقم (زرد، خرما زیتون، فیشمی، ماری )برگ های آن سر نیزه ای، پهن و تخم مرغی می باشد. این میوه منبع غنی از ویتامین، املاح معدنی، امگا ۳ است و دارای آنتوسیانین ها نیز می باشد که به عنوان ماده ی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی در درمان سرطان به کار می رود. هم چنین قسمت های مختلف آن از جمله میوه، برگ و روغن برای اهداف درمانی مثل تقویت معده، رفع بی اشتهایی، بیماری قلبی کاربرر دارد .
محصولات زیتون
روغن زیتون امروزه دو سوم نیاز کشور را تامین می کند و مابقی به صورت واردات تامین می شود .
خط تولید روغن زیتون
۱.انتخاب میوه زیتون و کنترل کیفی مقدماتی
۲.شست و شو و جداسازی ناخالصی ها
۳.خرد کردن میوه زیتون تا به دست آمدن خمیر یکنواخت
۴.مالش دادن به مدت ۲۰ دقیقه
۵.جداسازی کامل روغن - آب و تفاله به وسیله ی دکانتر
۶.جداسازی آب اضافی با سپراتور
۷.جداسازی از روغن با کلاریفایر
۸.بسته بندی
۹.کنترل کیفی نهایی